Marketing

Jak Shoptet e-shopy získávají konkurenční výhodu pomocí zákaznické retence

Shoptet jako platforma pro e-shopy přináší svým uživatelům významné výhody - od uživatelsky přívětivého prostředí až po bezproblémovou integraci s různými platebními a distribučními kanály. Ale jak může Shoptet e-shop získat opravdovou konkurenční výhodu v hustě obsazeném online prostoru? Odpověď tkví v strategickém přístupu k zákaznické retenci.
Jirka Galandr
10 minut

Shoptet jako platforma pro e-shopy přináší svým uživatelům významné výhody - od uživatelsky přívětivého prostředí až po bezproblémovou integraci s různými platebními a distribučními kanály. Ale jak může Shoptet e-shop získat opravdovou konkurenční výhodu v hustě obsazeném online prostoru? Odpověď tkví v strategickém přístupu k zákaznické retenci.

Pracovat se zákaznickou retencí je nejen důležité, ale v dnešním konkurenčním prostředí naprosto nezbytné. Níže jsou uvedeny důvody, proč by měl každý e-shop na platformě Shoptet přijmout tuto taktiku.

  1. Náklady na získání zákazníka versus udržení zákazníka: Statisticky vzato je až sedmkrát dražší získat nového zákazníka než udržet stávajícího. Investice do budování zákaznické loajality se proto vyplatí.
  2. Zvýšený životní hodnotový přínos zákazníka (CLV): Stálí zákazníci mají tendenci utrácet více a častěji. Přemýšlejte o loajalitě jako o dlouhodobé investici s návratností, která se s každým opakovaným nákupem zvyšuje.
  3. Předvídatelnost a stabilita příjmů: Retenční strategie pomáhají e-shopům dosáhnout předvídatelnějších a stabilnějších příjmů. Stálí zákazníci vytvářejí konzistentní zdroj příjmů.
  4. Zákaznické reference a doporučení: Spokojení zákazníci jsou více nakloněni doporučit vaše produkty nebo služby ostatním. Zákaznická retence také pomáhá budovat silnou značku a reputaci.

Teď si představme dva identické e-shopy na platformě Shoptet: e-shop A a e-shop B. E-shop A implementoval bonusový systém pro své stálé zákazníky, zatímco e-shop B se zaměřuje pouze na získávání nových zákazníků.

E-shop A vidí vyšší míru opakovaných nákupů, větší stabilitu v příjmech a zvyšující se CLV. Kromě toho, díky svému bonusovému systému, e-shop A přiláká nové zákazníky, kteří jsou následně motivováni se stát opakovanými nákupčími. Přes široký výběr produktů a atraktivní cenovou politiku, kterou oba e-shopy nabízejí, je e-shop A v lepší pozici díky svému závazku vůči zákaznické retenci.

Na druhé straně, e-shop B, i přes jeho úspěšné získávání nových zákazníků, naráží na vyšší náklady na akvizici zákazníka a jeho příjmy jsou méně předvídatelné. Bez bonusového systému nebo jiné retenční strategie má e-shop B problém udržet zákazníky, kteří mají v dnešním konkurenčním online světě nekonečné možnosti, kam jinam jít.

Práce se zákaznickou retencí je tedy pro e-shopy na platformě Shoptet nejen důležitá, ale přímo nezbytná. Může to znamenat rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem v dnešním digitálním tržním prostředí. E-shop A tedy dokazuje, že investice do retence zákazníků se vyplatí, ať už se jedná o bonusové systémy, věrnostní programy, vynikající zákaznický servis nebo osobní komunikaci.

Jde tedy o to, že nejde jen o to, zda se vám podaří zákazníky přilákat. To je jen začátek. Pravý úspěch je v tom, udržet si zákazníky a motivovat je k opakovaným nákupům. A to je zároveň cesta k dlouhodobému růstu a prosperitě vašeho e-shopu.

Pokud jste e-shop na platformě Shoptet a hledáte efektivní způsob, jak zvýšit zákaznickou loajalitu, máme pro vás skvělé řešení. Doporučujeme vyzkoušet "Bonusový systém pro Shoptet Ellity".

Tento doplněk byl navržen tak, aby vám pomohl budovat silné vztahy se svými zákazníky a motivovat je k opakovaným nákupům. Systém umožňuje udělovat zákazníkům body za jejich nákupy, které pak mohou vyměnit za slevy, dárky nebo jiné odměny. Toto může vést k vyšší zákaznické loajalitě, zvýšenému CLV a stabilnějším příjmům.

Nejlepší na tom je, že doplněk "Bonusový systém pro Shoptet Ellity" si můžete vyzkoušet zcela zdarma na 30 dní. Toto bezrizikové zkušební období vám umožní zjistit, jak tento systém může pomoci zvýšit zákaznickou retenci a zda se hodí pro vaše podnikání.

Tak proč neudělat ten první krok k budování silnější zákaznické loajality a větší konkurenční výhody? Vyzkoušejte "Bonusový systém pro Shoptet Ellity" dnes a uvidíte, jak může tento doplněk transformovat váš e-shop na platformě Shoptet. Neztrácejte čas a využijte tuto skvělou příležitost už dnes!

Zaujalo Vás téma tohoto článku?

Ozvěte se nám
KONTAKT
Logo certifikátu Google Partner.Zlatý certifikát Shoptet Partner