Marketing

Jak využít sílu věrnostních programů pro růst Shoptet e-shopu

Tento článek představuje tři klíčové aspekty, které odlišují úspěšné věrnostní programy od těch neúspěšných: smysl, zapálení a detaily. Příkladem úspěšného využití věrnostního programu je e-shop Vizovických likérek Rudolf Jelínek, který využívá doplněk "Věrnostní systém Ellity" na platformě Shoptet.
Jirka Galandr
7 minut

Jako expert na marketing a věrnostní systémy jsem se zaměřil na tři klíčové aspekty, které určují úspěch či neúspěch věrnostních programů. Tyto zásady platí univerzálně, ale dnes je budeme aplikovat konkrétně na e-shopy postavené na platformě Shoptet, s použitím doplňku "Věrnostní systém Ellity". Tento doplněk může posílit výsledky vašeho podnikání, pokud jej správně využijete.

  1. Vize: První a klíčový rozdíl mezi úspěšnými a neúspěšnými věrnostními programy je jasně definovaná vize, která je součástí celkové strategie e-shopu. Pokud si myslíte, že věrnostní systém je jen rychlým způsobem, jak navýšit obrat v této sezóně, pak jste na omylu. Věrnostní program by měl být integrální součástí vaší dlouhodobé strategie a měl by být pečlivě promyšlen a implementován. Doplňek "Věrnostní systém Ellity" pro Shoptet je ideálním nástrojem pro to, aby vaše strategie získala konkrétní podobu.
  2. Začlenění do firemní kultury: Druhým aspektem je začlenění věrnostního programu do DNA vašeho e-shopu. Program, který není v souladu s hodnotami vaší značky, se pravděpodobně nesetká s úspěchem. Je důležité si uvědomit, že implementace programu by měla přijít z vnitřní potřeby firmy a jejích zaměstnanců, nikoliv jako reakce na externí tlaky. Například pokud je vaše značka postavená na principech péče a kvality, váš věrnostní program by měl odrážet tyto hodnoty a posilovat vztahy se zákazníky. Doplňek "Věrnostní systém Ellity" je flexibilní a lze jej přizpůsobit potřebám vašeho e-shopu.
  3. Detaily a provázanost: Poslední, ale rozhodně ne méně důležitý aspekt, jsou detaily a provázanost všech částí věrnostního programu. Nic by nemělo být ponecháno náhodě a vše by mělo být pečlivě promyšleno. Doplňek "Věrnostní systém Ellity" vám poskytne robustní řešení, které lze integrovat do vašeho e-shopu a napomůže vybudovat silnější vazby se zákazníky.

Výstižným příkladem úspěšné aplikace výše uvedených principů je e-shop Vizovických likérek Rudolf Jelínek. I když je tento e-shop již významným hráčem na trhu, účinně využívá věrnostní program k udržení svých zákazníků a posílení vztahů s nimi. Používají právě doplněk "Věrnostní systém Ellity" na platformě Shoptet, který jim umožňuje efektivně komunikovat s klienty, odměňovat je za jejich loajalitu a budovat tak silnější vazby.

Stejný přístup můžete aplikovat i ve vašem e-shopu. Využijte "Věrnostní systém Ellity" pro Shoptet k posílení vazeb se svými zákazníky a zvýšení jejich loajality. Je to investice do budoucnosti vašeho podnikání, protože loajální zákazník se vrací a s ním přicházejí i peníze.

Zaujalo Vás téma tohoto článku?

Ozvěte se nám
KONTAKT
Logo certifikátu Google Partner.Zlatý certifikát Shoptet Partner