Business

Co prodávat v e-shopu a jak vybrat vhodný sortiment pro internetový obchod?

Založit si e-shop je dnes otázkou několika minut. Svůj vlastní internetový obchod může provozovat opravdu kdokoliv. Důležitější než existence je však záměr. Víte, jaké produkty nebo služby máte prodávat na e-shopu? Pokud vás nenavštívila múza a nedostali jste nápad na perfektní byznys, budete si nad výběrem vhodného zboží zřejmě lámat hlavu. Máme pro vás několik tipů, jak správně vybrat efektivní produkty a služby pro prodej přes e-shop!
Jirka Galandr
12 minut čtení

Založit si e-shop je dnes otázkou několika minut. Svůj vlastní internetový obchod může provozovat opravdu kdokoliv. Důležitější než existence je však záměr. Víte, jaké produkty nebo služby máte prodávat na e-shopu? Pokud vás nenavštívila múza a nedostali jste nápad na perfektní byznys, budete si nad výběrem vhodného zboží zřejmě lámat hlavu. Máme pro vás několik tipů, jak správně vybrat efektivní produkty a služby pro prodej přes e-shop!

Díra na online trhu

Jeden z nejlepších způsobů, jak si vybrat vhodný záměr podnikání, je nalezení díry na trhu. Tu lze objevit například pomocí klíčových slov. Jedním ze způsobů je však také výběr oblasti, ve které plánujete podnikat a analýza společností, které tak již činí. Projděte si jejich portfolio a zjistěte, zda neexistuje produkt nebo služba, o které by byl zájem, ale žádný z potenciálních konkurentů je neprodává.

Značka, která prodává i na internetu

Občas je nutné vykašlat se na všechny analýzy a věřit síle svého odhodlání. Ta vám může pomoci k vytvoření silné značky, která dokáže uspět i na silně konkurenčním trhu. Chcete vyrábět obaly na telefony? Vymyslete takové obaly, které dosud nikdo nevyrobil a udělejte je výjimečnými. Pokud to dokážete a připravíte k tomu kvalitní e-shop, vyhráli jste!

Řešení problému

Někdy se setkáte s problémem, na který ještě neexistuje řešení. Uměli byste ho vyřešit nebo vymyslet a svůj nápad prodat? V tom případě si pospěšte, aby vás někdo nepředběhl. Pokud najdete řešení stávajícího problému, které bude fungovat, můžete na tom pěkně vydělat.

Využijte rychle stoupající trendy

Jedním ze způsobů, jak si vybrat správné produkty pro prodej přes e-shop, je sledování trendů. Pokud byste mezi prvními v ČR zachytili příchod fidget Spinner, dnes jste mohli mít vyděláno. Každý den pro vás může být příležitostí. Sledujte, kde a kdy vypukne šílenství a investujte do produktů, jejichž prodej můžete odstartovat raketovým tempem!

Dělejte to, v čem jste dobří

Nenašli jste díru na trhu, nedaří se vám odhalovat podnikatelské příležitosti a analýza klíčových slov je pro vás španělskou vesnicí? Tak prostě dělejte to, v čem jste dobří a co máte opravdu rádi. Když věci děláte s radostí a odhodláním, můžete vytvořit opravdu prosperující byznys. V tom případě vás od prodeje prvního produktu na internetu dělí už jen tvorba e-shopu. Pokud ji chcete zvládnout bez stresu a získat opravdu kvalitní internetový obchod, dovolte nám, abychom vám s tvorbou e-shopu pomohli.

Zapůsobte na lidi nadšených do hobby

Když jsou spotřebitelé vášniví v určitém hobby, obvykle jsou nakloněni k investování peněz. Jednoduše, pokud produkt opravdu chtějí, nemají problém zaplatit za něj i více. Ochota zaplatit může být důležitým faktorů při hodnocení potenciálních příležitostí jakéhokoliv produktu. Dodatečné benefity zahrnují vyšší úroveň interakce a loajality k vaší značce. Nadšenci do hobby se obvykle více zapojují ve svém okruhu zájmů. Získávají také větší hodnotu z produktů, který kupují. Např. hráči golfu jsou známí tím, že nemají problém investovat větší částku do kvalitního vybavení.

Zvažte své profesionální zkušenosti

Máte roky praxe v odvětví a stali jste se odborníkem? Potom máte určitou dovednost, která vás dělá více kvalifikovanějším na určité téma, než běžného odborného člověka. Přeměna vaší kvalifikace na online byznys je moudrý způsob jak vstoupit na trh, kde není pro ostatní tak snadné duplikovat nebo kopírovat.

Čtěte zákaznické recenze na existujících produktech

Ať už produkty prodáváte online nebo ne, existuje řada benefitů, které můžete získat ze zákaznických recenzí. Pokud máte existující e-shop, který prodává, můžete vidět, co zákazníci říkají o vašich stávajících produktech. Existují nějaké trendy nebo zajímavosti, které můžete využít jako inspiraci pro vývoj vašeho produktu? Dávejte pozor na nedostatky a stížnosti, které lidé sdílejí.Pokud ještě nemáte e-shop, podívejte se na zákaznické recenze jiných značek a produktů v odvětví, které chcete zkoumat. Jaký "seznam přání" potenciálních vylepšení dostávají stávající úspěšné produkty? Která vylepšení nebo dodatečné produkty zákazníci zmiňují?

Najděte příležitosti v klíčových slovech

Není žádným tajemstvím, že organická návštěva z Google je důležitým marketingovým kanálem. Vyhledávání příležitostí klíčových slov znamená strategicky hledat produkt na základě vyhledávacích frází, které lidé používají nebo počet vyhledávání měsíčně plus celková konkurence na tato hledání.Tento přístup může být poměrně technický a vyžaduje okamžité pochopení vyhledávání klíčových slov, jakož i SEO. Výhodou je, že spárování poptávky po produktu ke stávajícím klíčovým slovům může být efektivním způsobem k získání návštěvy z organického vyhledávání z Google. Má to však rizika, neboť spoléháním se na organické vyhledávání jste zranitelný vůči změnám v algoritmech vyhledávání.

Vyhledávání produktů s vysokou marží

Takové produkty mají nižší riziko právě díky vysoké ziskové marži ve srovnání s produkty, které takovou marži nemají. Když oceňujete své produkty, potřebujete zahrnout všechny náklady.A to nejen na nákup, ale i na propagování, uskladnění nebo odeslání. Proto hledejte nízko nákladové položky, které se snadno prodávají. Pamatujte si, předměty s nízkou váhou se snadněji odesílají. Jen proto, že produkt je levný na nákupu, neznamená to, že u něj budete mít vysokou návratnost.

Zaujalo Vás téma tohoto článku?

Ozvěte se nám
KONTAKT
Logo certifikátu Google Partner.Zlatý certifikát Shoptet Partner