Marketing

LiveAgent versus Smartsupp. Srovnávací test live chatů v ČR.

Porovnáváme Smartsupp a LiveAgent, dva populární nástroje pro live chat v ČR. Smartsupp se zaměřuje na personalizovanou interakci a sledování uživatelů, zatímco LiveAgent nabízí robustní multikanálové řešení pro zákaznickou podporu. Výběr závisí na specifických podnikových potřebách.
Jirka Galandr
10 minut

Live chaty se stávají nezbytnou součástí moderního podnikání, umožňují okamžitou interakci se zákazníky a zásadně zlepšují zákaznickou zkušenost. Dva z nejlepších nástrojů na českém trhu, Smartsupp a LiveAgent, nabízejí několik klíčových funkcí, které mohou podnikům pomoci zlepšit svou online komunikaci. Přestože oba tyto nástroje nabízejí live chat funkce, každý z nich má své unikátní vlastnosti, které ho odlišují.

Smartsupp je populární pro svou jednoduchost a uživatelskou přívětivost. Jeho hlavní silou je intuitivní rozhraní, které umožňuje snadnou navigaci a rychlé nasazení chatového okna na web. Sledování návštěvníků v reálném čase je klíčovou funkcí, která umožňuje podnikům sledovat chování uživatelů na jejich webech a interagovat s nimi v pravý čas. Funkce personalizovaných automatických zpráv a možnost záznamů chování uživatelů na webu poskytují podnikům hluboké vhledy, které mohou pomoci vylepšit zákaznickou zkušenost a zvýšit konverzní sazbu.

Na druhé straně, LiveAgent je robustní řešení pro zákaznickou podporu, které kombinuje live chat s dalšími kanály komunikace, jako jsou e-mail, sociální média a telefon. Jeho unikátní funkce spočívá v tom, že nabízí univerzální přístup ke všem komunikacím zákazníka z jednoho místa, což zjednodušuje řízení zákaznické podpory a zvyšuje efektivitu. LiveAgent také podporuje vícejazyčné chaty a nabízí integraci s mnoha dalšími nástroji a platformami.

Co se týče ceny, obě platformy nabízejí konkurenceschopné cenové plány s různými možnostmi, které se mohou přizpůsobit potřebám různých typů podniků.

V závěru, volba mezi Smartsuppem a LiveAgentem by měla záviset na konkrétních potřebách vašeho podniku. Pokud hledáte jednoduchý a intuitivní nástroj pro live chat se silnými funkcemi sledování a analytiky, Smartsupp by mohl být ideální volbou. Pokud však potřebujujete více robustní řešení, které integruje různé komunikační kanály a nabízí sofistikované funkce pro správu zákaznické podpory, LiveAgent by mohl být pro vás lepší volbou.

V oblasti zákaznické podpory si obě platformy drží vysoký standard. Smartsupp nabízí podrobné návody a články v jejich databázi znalostí, zatímco LiveAgent se může pochlubit 24/7 podporou prostřednictvím chatu nebo e-mailu. Obě platformy nabízí také personalizovanou pomoc při nastavování a používání jejich nástrojů, což může být obzvláště užitečné pro firmy, které poprvé implementují live chat.

Co se týče integrace, LiveAgent nabízí širší spektrum možností, včetně možnosti připojení k řadě CRM systémů, e-commerce platforem a nástrojů pro marketing. Smartsupp však také nabízí řadu integrací a je známý svou snadnou integrací s populárními e-commerce platformami.

Na závěr, Smartsupp a LiveAgent jsou oba silné platformy, které nabízí unikátní sady funkcí. Výběr mezi nimi by měl být založen na vašich konkrétních obchodních potřebách a cílech. Smartsupp je ideální pro firmy hledající intuitivní a uživatelsky přívětivý nástroj s silnými sledovacími a analytickými funkcemi, zatímco LiveAgent je vynikající volbou pro firmy, které potřebují komplexní řešení pro zákaznickou podporu s pokročilými funkcemi a širokými možnostmi integrace.

Srovnání hlavních funkcí LiveAgenta a chatu Smartsupp

Smartsupp

  1. Live Chat: Smartsupp nabízí okamžitý chat s návštěvníky webu, který může být personalizován dle firemního brandingu. Chatovací okno je mobilně responzivní a přizpůsobuje se různým velikostem obrazovek.
  2. Sledování návštěvníků v reálném čase: Uživatelé mohou sledovat aktivity návštěvníků na jejich webech v reálném čase, což jim umožňuje lepší porozumění jejich chování a možnost okamžitě reagovat na jejich potřeby.
  3. Automatizace a chatboty: Smartsupp umožňuje vytvářet personalizované automatické zprávy pro různé situace, jako je uvítání návštěvníků, nabízení slev a odpovídání na časté otázky.
  4. Záznamy návštěv: Funkce záznamů umožňuje uživatelům sledovat, jak návštěvníci procházejí jejich webem, co jim umožňuje získat hlubší vhled do uživatelské zkušenosti a případně ji optimalizovat.
  5. Integrace: Smartsupp lze snadno integrovat s populárními e-commerce platformami, CRM systémy a dalšími nástroji, jako jsou WordPress, Shopify, Magento, Google Analytics a mnoho dalších.
Smartsupp live chat aplikace.

LiveAgent

  1. Live Chat: LiveAgent nabízí také live chat s různými personalizačními možnostmi. Jde o multikanálový nástroj, který umožňuje spojit všechny komunikace na jednom místě.
  2. Správa ticketů: LiveAgent nabízí pokročilý systém správy ticketů, který umožňuje sledování a řešení zákaznických dotazů efektivně a systematicky.
  3. Integrace s mnoha komunikačními kanály: LiveAgent integruje live chat s dalšími komunikačními kanály, včetně e-mailu, sociálních médií a telefonu, což zjednodušuje správu zákaznické podpory.
  4. Podpora více jazyků: LiveAgent podporuje vícejazyčné chaty, což je ideální pro firmy, které působí na mezinárodních trzích.
  5. Rozsáhlé možnosti integrace: LiveAgent nabízí široké možnosti integrace s různými CRM systémy, e-commerce platformami, nástroji pro marketing a dalšími aplikacemi.
LiveAgent chat aplikace.

Na základě těchto funkcí a možností je patrné, že oba tyto nástroje nabízejí široké spektrum možností pro zlepšení online komunikace a zákaznické podpory.

Smartsupp se zdá být více zaměřen na interaktivní a personalizovanou zákaznickou komunikaci prostřednictvím live chatu a sledování uživatelského chování. Jeho schopnost sledovat návštěvníky webu v reálném čase a zaznamenávat jejich chování na webu je velkou výhodou pro firmy, které chtějí získat hlubší vhled do zákaznické zkušenosti a chování.

LiveAgent na druhé straně poskytuje robustní multikanálové řešení pro zákaznickou podporu. Jeho schopnost integrace s různými komunikačními kanály a CRM systémy je ideální pro firmy, které chtějí zjednodušit a centralizovat své zákaznické podpory. Pokročilý systém správy ticketů a podpora vícejazyčných chatů jsou další výhodou pro firmy s velkým objemem zákaznických interakcí nebo pro firmy působící na mezinárodních trzích.

Volba mezi těmito dvěma nástroji by měla být založena na konkrétních potřebách a cílech vašeho podniku. Zatímco Smartsupp může být lepší volbou pro firmy hledající více personalizované a interaktivní zákaznické komunikace, LiveAgent může být lepší volbou pro firmy hledající robustnější a více integrované řešení pro zákaznickou podporu.

Vyzkoušejte Smartsupp zdarma.


Vyzkoušejte LiveAgenta zdarma.

Zaujalo Vás téma tohoto článku?

Ozvěte se nám
KONTAKT
Logo certifikátu Google Partner.Zlatý certifikát Shoptet Partner